Sådan får du udbedret en dårlig hørelse

Sådan får du udbedret en dårlig hørelse

Dårlig hørelse rammer rigtigt mange danskere. Det er mest seniorer, men høreskader kan forekomme i alle aldersgrupper.

Dårlig hørelse er meget ubehageligt og en alvorlig lidelse. Når din hørelse blevet dårligere vil det påvirke dit liv enormt. Ikke helbredsmæssigt, men socialt og psykisk.

Et af problemerne er, at du sædvanligt er den sidste der lægger mærke til at hørelsen er blevet dårligere. Hvad du ikke kan høre, eksisterer simpelthen ikke for dig.

En typisk reaktion når hørelsen er blevet dårligere er, at man tror det er de andre der er noget galt med. Du tror måske at folk taler utydeligt. Eller at musikken spiller falsk. Desværre tager du fejl, i de fleste tilfælde.

Når du oplever at andre er svære at forstå, så er det som regel din hørelse der svigter.

Dårlig hørelse saboterer dit sociale liv

Det største problem med dårlig hørelse er at det påvirker din evne at kommunikere med omverden. Når du ikke kan høre godt, vil du ofte svare forkert. Det kan føre til pinlige situationer.

Ingen hører og forstår perfekt. Når du er i en samtale vil der altid være små detaljer som din hørelse mister. Disse små fejl bliver dog med det samme rettet i hjernen. Den interpolerer simpelthen. Hjernen beregner lynhurtigt hvad de små huller i hørelsen skal fyldes med, ud fra sammenhænget i samtalen.

Også kendskab til den anden person, og erfaringer med lignende samtaler, spiller en rolle. Så længe det kun drejer sig om småfejl indimellem lægger ingen mærke til det.

Et høreapparat er din billet til et normalt liv, igen

Men når hørelsen er blevet dårlig, bliver hullerne større. Så sker det, at hjernen interpolerer forkert. Du kan ende med at høre noget helt andet, end hvad den anden person faktisk har sagt.

Ved hørenedsættelser eller høreskader er der stort set ingen andre behandlingsmuligheder end høreapparater. Til gengæld har du gode chancer for at få normaliteten tilbage i dit liv. Moderne høreapparater er små tekniske mirakler. Lydkvaliteten er nu så god at den i nogle tilfælde kan overgå den naturlige hørelse.

Fra Siemens til Signia

Siemens Signia høreapparater og tilbehør sælges nu under navnet Signia. Firmaet har over 100 års erfaring med at lave både høreapparater og tilbehør. Du er altså i de bedste hænder med et høreapparat fra Signia.

Du skal få testet din hørelse på en høreklinik. Så kan du få fagkyndig rådgivning til at finde det perfekte høreapparat. Du får også hjælp med hvordan du kan bruge sygesikringens tilskud til et høreapparat.

Til høreapparater findes der en række tilbehør. Tilbehøret er også vigtigt. Det omfatter alt muligt fra batterier, gummislanger, voksfiltre etc. Hvilket tilbehør du får brug for er afhængig af høreapparatet.

Der findes også teknisk tilbehør til at skabe forbindelser til TV, computer, eller konference grej. Med det rigtige høreapparat og det rigtige tilbehør kan din hørelse ”repareres” igen.

Glem ikke dit høreapparat når du er ude at rejse

En dårlig hørelse er endnu mere ubehagelig når du er ud at rejse. Du vaner dig til talemåderne af de mennesker du har at gøre med. Sådan kan du forstå dem meget bedre end andre, selv når hørelsen svigter.

Når du er ude at rejse er du pludseligt omgivet af en masse nye mennesker. Måske endda fremmede sprog. Så bliver en dårlig hørelse hurtigt til et alvorligt handicap. Det er også meget sværere at lære nye ord, når du hører dårligt.

Husk derfor dit høreapparat samt tilbehør, når du tager på rejse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*