Rosendahl termokander er unikt og enkelt dansk design

simpelt design

Mærket Rosendahl har eksisteret siden 1984, og siden dengang har det været forbundet med enkelt og funktionelt dansk design af en høj kvalitet, der kan tåle at blive brugt. I dag findes der ikke det danske hjem, der ikke har et eller flere produkter fra en af deres populære serier, og firmaet har også opnået anerkendelse internationalt for deres kvalitetsprodukter og unikke design. Det er dansk designhus med hovedkontor i Hørsholm, og grundlæggeren er Erik Rosendahl. Mærket samarbejder med forskellige designere med det formål at udvikle designprodukter til hjemmet samt ure.

Rosendahl termokander og Grand Cru-serien

Firmaet står bag et stort udvalg af innovative produkter til hjemmet, og en serie der især er kendt er Grand Cru-serien med 147 dele, som f.eks. tallerkener, glas og skåle, men også Rosendahl termokander og salt-og peberkværne. Ideen er at man sætter fokus på maden, når de placeres på eller i disse produkter, og samtidig kan skabe en base, man ikke bliver træt af og som kan bruges hele livet igennem. Det er en flot og tidsløs serie, der har klare linjer, og især kanderne herfra har vist sig at være yderst populære hos de danske forbrugere. De minder en del om seriens vandkarafler i designet og formen, og fås i mange forskellige farver i plast, samt i rustfrit stål, der giver et minmalt og industrielt look. Det er et kvalitetsprodukt, hvilket vil sige at man altid vil kunne nyde en kop dampende varm kaffe eller the herfra, år efter år, og samtidig vil have en smuk genstand, man kan sætte på bordet ved alle lejligheder, både når man samles med familien ved højtider, når man mødes til hyggesnak med veninderne eller når man har lyst til en kop lækker kaffe en almindelig søndag morgen. Danskerne er en af de nationer i verden, der drikker mest kaffe, hvilket måske hænger sammen med vores hyggekultur og glæde ved søde sager og kager. For mange er kaffetid lig med socialt samvær, så derfor bliver en termokande meget mere en blot en genstand, den bliver et vigtigt symbol i manges hver dag, og vil altid have en central plads på bordet.

Rosendahl termokander og designfilosofien

Filosofien er at gøre hverdagen smuk, og det stiller høje krav til kvaliteten og designet, for det er naturligvis vigtigt at produktet er flot at se på, men det skal også opfylde dets funktion. Samtidig gælder det om at finde en balance mellem kreativitet og struktur, og når det er en genstand der bruges på daglig basis skal den kunne passe ind i enhver sammenhæng, og være en del af resten af omgivelserne. Desuden er ideen at følge den skandinaviske designtradition, hvor minimalismen, de rene linjer, det enkelte og den høje kvalitet er i fokus. Det er netop på baggund af denne designfilosofi, at firmaet har opnået så stor succes, både i Danmark og i udlandet, og det ser ud til at denne succes vil vare ved mange år ud i fremtiden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*