Find dit barn en god udklædning til fastelavn

Hvert år når vi kommer til februar, bliver det tid til at afholde børnenes fest – nemlig fastelavn. Før i tiden foregik fastelavn på en helt anden måde end i dag, for dengang var det ikke en dag, hvor børn gik fra hus til hus og sang for at tjene slik eller penge. Det var i stedet en dag, hvor man prøvede at fordrive ulykke og sygdom, ved at slå katten af tønden i bogstavelig forstand. Heldigvis er traditionen i dag en del mere festlig og fredelig, og børnene er vilde med det.

Fastelavn er mit navn

Der er flere grunde til, at børn holder af fastelavn. En af de større grunde til glæden ved denne dag er uden tvivl, at børnene kan optjene slik og penge ved at synge og true om ballade, hvis personen, de synger til, ikke giver fastelavnsboller eller lignende. Selvfølgelig er det kun tomme trusler, men børnene er vilde med at få lov at lege lidt uartige. Det vigtigste ved fastelavn er, at man har en god udklædning, for er udklædningen ikke god, så har man heller ikke et barn, som er glad og tilfreds på denne dag. Derfor er det vigtigt at finde udklædning til børnene, som de selv har været med til at vælge, så er du sikker på, at udklædningen er den helt rigtige. Hvis ikke børnene er med til at vælge, så skal du være sikker på, at det du køber falder i god smag hos dem. Find udklædningen til børn her.

Der er en del ting at tage højde for, når du vælger eller hjælper med at vælge udklædning til børn. Størrelsen er en vigtig faktor, da det ikke er sjovt for barnet at slå katten af tønden, hvis han eller hun går og falder i udklædningen. Nogen gange bliver man dog nødt til at købe udklædningen i en større størrelse, hvis barnet skal ud at rasle i vintervejret, så barnet kan blive pakket godt ind under udklædningen. Desuden skal du vælge en udklædning, som du ved barnet kommer til at kunne lide. Hvis f.eks. han eller hun er glad for Mickey Mouse, er det en god ide at vælge en udklædning til barnet, som relaterer hertil.

Fastelavn på skole og i institutioner

Det er i de færreste tilfælde, at det er i hjemmet, der bliver fejret fastelavn. Det er hyppigst på skolen eller i institutioner, at der bliver arrangeret fastelavns arrangementer. Til tider forekommer det dog også, at byer eller lidt større lokalsamfund arrangerer en fastelavnsfest, hvor børn kan møde op udklædte, hvis de vil deltage i festlighederne. Uanset hvilket sted man holder fastelavn, er det vigtig med udklædning til børnene, da det blandt andet giver mere glæde og en bedre festlig stemning.

Børnene har mange muligheder for at få en sjov og herlig dag, da de både kan få lov at slå katten af tønden, og de kan få lov at rasle rundt i byen eller det lokale område. Til aften kan børnene nyde alt det slik, de har samlet sammen i løbet af dagen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*