Disse ting må du ikke gå glip af, når du besøger Rom

Rom

Rom, som er Italiens hovedstad, er en fantastisk by, som alle danskere burde unde sig selv at besøge i hvert fald en gang. Rom huserer næsten 3 millioner mennesker, og er en fantastisk kulturel oplevelse. Når man skal til Rom kan man enten kører bil eller flyve dertil. De fleste vælger dog at flyve, da det både går hurtigere og derfor er lettere. Det er ikke engang fordi, det er så super dyrt. En flybillet til Rom kan godt findes helt ned til 1000 kr., og det er naturligvis tur/retur. Rejsepriser kan dog altid variere, så det er en god ide ofte at tjekke, hvad billetterne koster. Det kan godt svare sig, hvis man kan tage af sted med kort varsel, at kigge efter afbudsbilletter, da de også som regel er billigere end andre.

Når man er i Rom, er der en masse at se på, og man vil så absolut godt kunne få mange uger til at gå, uden at skulle se det samme hver dag. Det kan dog godt være svært at finde ud af, helt præcist hvad det er man skal bruge sin tid og penge på, så her er der samlet noget af det, man ikke må gå glip af.

Bygningsværker

Rom har utrolig mange gamle, flotte og velbevarede bygninger stående. En af de mest berømte, og som de fleste nok kender, er Collosseum. Collosseum blev bygget i ca. 100 år efter Kristi fødsel, og er et amfiteater som primært blev brugt til gladiatorkampe. Noget vi måske alle sammen kender fra de film, der er blevet lavet om det. Collosseum er en populær ting at besøge, og det kan ses på den lange kø, som altid vil være at finde. Det kan derfor anbefales, at man køber nogle af de billetter, som ikke kun gælder til Collosseum, men også til nogle af de andre kendte steder som ligger lige i nærheden. På den måde får man muligheden for at se flere store værker på en billet, og undgår på den måde den lange kø.

Endnu et stort og fantastisk bygningsværk, som man ikke må snyde sig selv for at se, er Pantheon. Pantheon blev bygget omkring 120 år efter Kristi fødsel, og blev bygget som et tempel til guderne. Pantheon er kendetegnet ved det store runde hul i taget, som giver lys til hele Pantheon.

De lokale spisesteder

Da kan være fristende når man er i Rom at holde sig til de populære steder. De populære gader, hvor alle andre turister vandrer rundt. Det er det mest sikre, fordi det er det man kender. Men en ting man burde unde sig selv er, at gå væk fra de mest befærdede gader, og i stedet besøge nogle af de mindre befærdede. Besøge en lille cafe, og bare bestille stedets specialitet, eller hvad tjeneren anbefaler. På den måde, får man prøvet noget af det ægte italienske mad, og igen ikke bare det mest sikre. Dette giver det bedste indblik i ægte italiensk mad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*