Battle.net – hvad det er? og hvorfor det er så smart for gamere?

Diablo, World of Warcraft, Heroes of the Storm – alle sammen nogle utroligt populære spil, som er blevet spillet af millioner af mennesker verdenen over.

Og det er alle sammen spil, som firmaet Blizzard står bag. Men Blizzard står ikke kun får spillene, men også for online-platformen Battle.net. Enhver, som kender disse spil kender Battle.net – men hvad er det lige, denne platform gør for dig og dine medspillere?

Hvad er Battle.net overhovedet?

Battle.net blev startet i 1996 sammen med udgivelsen af Diablo. Dengang var det lavet til at gøre online spil nemmere og mere lettilgængelige for gamere – og det har servicen gjort lige siden.

For det er ikke mange år side, at online gaming ikke lige var noget, som man bare gjorde. Det krævede en teknisk avanceret infrastruktur, og det krævede kræfter – både fra mennesker såvel som computere.

I dag er Battle.net en af de helt store platforme for online gaming. Den er dedikeret til Blizzards egne spil, hvor StarCraft, Overwatch og meget andet er at finde. Det betyder altså, at platformen specifikt dedikeres til at understøtte disse spil. Men hvad er fordelene ved Battle.net?

Det sociale i spillet

Noget af det fedeste ved online gaming er, at man kan være sammen om noget. Hvis du ville spille et spil alene, så ville du ikke være online, og ved at spille online, så kan man møde andre mennesker, som også har samme passioner som en selv.

Men måske glemmer vi lidt, hvor svært det kan være inde i selve spillene. Ved at have en platform som Battle.net, så kan man lige pludseligt samle alle de mennesker, som er med til at spille forskellige spil, udenfor disse verdener og forbinde dem.

Og hvad nu, hvis en af dine bedste venner i World of Warcraft også spiller Destiny 2? Ville det så ikke være fedt, hvis I også kunne dele den oplevelse sammen? Det er noget, som Battle.net fordrer, og som få andre platforme gør helt lige så godt!

Ting og sager på kryds af spil

Tit, så vil en spilverden være fuldstændig isoleret – af tekniske årsager. Man kan aldrig overføre ting fra et spil til et andet. Men alligevel, så har Battle.net formået at gøre dette til noget, som ligner en realitet.

Blizzard er et firma, som sælger et hav af produkter til deres spilverdener. Det kan være æstetiske ændringer, det kan være objekter i spillene og meget andet. Uanset hvad, så kan du købe det – men kunne det ikke være fedt, hvis det hele gik igen på tværs af spillene?

Med Battle.net, så kan dette ske. Der er flere og flere produkter, hvor du får dem i forskellige spil, når du køber dem hos Blizzard. Sammen med det faktum, at man kan opnå ”achivements”, altså præstationer, på kryds og tværs af spil med denne platform, så kan du få en fælles identitet som gamer over mange forskellige spil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*